Indonesia's 70th Independence Anniversary
September 7, 2015

Independence Day Celebration

[:en]

On August 17,2015 ,Indonesia commemorated its 70 years of independence. As the people of Indonesia , we are all grateful that we have been blessed with independence for 70 years. This joyful rememberance is also expressed by the students of Cambridge Primary by celebrating the Indonesia’s Independence Day at school. On Tuesday, August 18,2015, the students and teachers of Cambridge Primary took part in a flag ceremony together with all the SHB family. After the flag ceremony, the students joined some activities such as : National Song Singing Competition, Indonesian Art work creation and Spoon Race. The atmosphere of the events was so cheerful and the red-white colour of the outfits and decorations showed the spirit of the Indonesians. Through this activity, the students learned to appreciate the national symbols, sing the national songs and love Indonesia more. Happy Independece Day ! We all love Indonesia !

[:zh]

作为印度尼西亚人民,我们都为我国独立70年庆幸与感激。为了表达这份感激之情,民望学校剑桥小学部举行庆祝印尼独立日的活动。2015年8月18日周二,剑桥小学部的学生与民望学校全体教职员工参加了升国旗仪式。升国旗仪式之后,学生都参加以下活动:唱印尼国歌比赛、制作印度尼西亚为主题的工艺作品以及勺子接力赛。红——白色的装饰与衣服及比赛的气氛体现了作为印尼人民的精神。通过这次比赛,学生都了解了国家的象征、演唱了国歌,增加爱国主义情节。[:id]

Pada 17 Agustus 2015 Indonesia merayakan 70 tahun kemerdekaan. Sebagai bangsa kita semua bersuka – cita atas anugerah kemerdekaan yang telah 70 tahun kita alami. Rasa sukacita itu juga diungkapkan oleh siswa – siswi Cambridge Primary yang mengadakan perayaan hari kemerdekaan di sekolah. Hari Selasa tanggal 18 Agustus 2015, masih dalam suasana meriahnya hari kemerdekaan, para siswa dan guru Cambridge Primary ambil bagian dalam upacara bendera bersama seluruh keluarga besar Sekolah Harapan Bangsa. Setelah upacara, para siswa mengikuti beberapa kegiatan yaitu : lomba menyanyi lagu nasional, membuat kerajinan bertema Indonesia dan lomba estafet sendok. Suasana lomba sangat meriah dan warna baju serta dekorasi yang merah – putih mencerminkan semangat sebagai bangsa Indonesia. Melalui kegiatan ini para siswa belajar untuk menghargai lambang – negara, menyanyikan lagu nasional dan lebih mencintai Indonesia.Dirgahayu kemerdekaan! Kami semua cinta Indonesia !

[:]